Kec0h ibu buat live meng4muk anak ditudvh mencur1… kurang 24 jam dihent4m kaw-kaw, Kak Long ke lokasi kejadian semula.

SIAPA sebenarnya yang bersalah?

Itu antara persoalan yang timbul dalam kalangan netizen selepas tularnya video ‘4mukan’ seorang wanita di sebuah kedai serbaguna yang dipercayai di Terengganu.

Menerusi video berdurasi 5 minit 4 saat itu, wanita berkenaan dilihat sedang meng4muk gara-gara ber4ng anak lelakinya yang berusia sekitar 10 tahun ditudvh mencur1 di sebuah kedai serbaneka di Paka, Terengganu.

Video pertengk4ran itu dipercayai tular selepas wanita berkenaan yang dikenali sebagai Wan Nor Baizura membuat live di akaun TikTok miliknya semasa kejadian berlaku pada malam Rabu (2 Mac).

Dia begitu terkesan dan meluahkan rasa sedih kerana anaknya ditudvh mencur1.

“Kita buat live, kita tak nak cerob0h kedai awak, sekurang-kurangnya pengajaran untuk pelanggan lain yang datang ke kedai ni supaya tidak tudvh anak saya… saya tidak ajar dengan wang ringgit tapi kalau ada maruah, kita akan pertahankan maruah.

“Kita tidak ada duit takpa, tapi jangan tudvh kita cur1. Pergi balai polis kalau dia cur1, anak aku tidak akan ambil hak orang.

“Anak aku pergi jual hari-hari, ikut aku… kalau tidak ada duit dia akan minta, tidak akan cur1,” ujarnya menerusi video berkenaan yang dikongsi lebih daripada 47,600 pelayar TikTok.

Video tular yang dipercayai diambil dari siaran langsung Kak Long sendiri.

Bagaimanapun, pada Khamis (3 Mac), Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long sekali lagi membuat live di Facebook rasminya yang mengatakan dia dalam perjalanan untuk membuat permohonan maaf kepada kakitangan di kedai serbaneka terlibat.

Menurutnya, anak yang dipanggil Adam berada dalam keadaan tr4uma dan duduk diam serta bersendiri selepas kejadian yang berlaku semalam.

Dia yang turut dikatakan cuba mempromosikan produk dan melakukan gimik perniagaan memberitahu, tindakannya itu bukanlah untuk bisnes tetapi kerana sedih apabila anaknya ditudvh mencur1.

Kelihatan, anak Kak Long yang ditudvh mencuri turut meng4muk kerana tidak puas hati.

“Rezeki kita Allah dah tetapkan, maruah kita… macam saya sekarang ni, belum tengok lagi kebenaran tu tapi netizen kutvk saya kaw kaw.. terima kasih banyak yang mana betul-betul kawan dan pengikut. Terima kasih banyak.

Walaupun anak saya ditudvh mencur1, saya akan pergi minta maaf. Saya nangis sebab saya seorang ibu, orang tudvh anak saya, orang h1na anak dan keluarga saya.

WAN NOR BAIZURA

“Pengajaran untuk saya dan anak-anak. Kalau mereka kata perkara bukan-bukan kat anak saya, saya tidak akan marah… saya akan terima. Tapi orang kata saya buka aib sendiri, benda tu dah tular kat TikTok.

“Walaupun anak saya ditudvh mencur1, saya akan pergi minta maaf. Saya nangis sebab saya seorang ibu, orang tudvh anak saya, orang h1na anak dan keluarga saya.

“Orang lain lagi tervk buat marketing, Kak Long tak k0yak… kak long pergi minta maaf sebab nak tenang bukan untuk marketing,” jelasnya menerusi siaran langsung di Facebook yang dibuat pada jam 11.50 pagi Khamis.

Siaran tersebut dimatikan selepas Kak Long dikatakan sampai di kedai serbaneka terbabit untuk membuat permohonan maaf.

Terdahulu, rata-rata netizen yang menonton siaran berkenaan memuji tindakan Kak Long yang pergi meminta maaf walaupun anaknya dituduh mencuri.

Antara reaksi netizen terhadap Kak Long.

Namun, ada juga yang menyifatkan tindakannya itu sebagai publisiti murahan selain menasihatkannya untuk membuat laporan polis berhubung kejadian yang berlaku.

“Buat laporan polis la supaya tahu kisah sebenar yang berlaku. Bila anak kena tudvh, mesti sakit hati,” kata salah seorang netizen.

“Baik tengok balik CCTV. Baru kita tahun kejadian sebenar,” cadang seorang netizen di ruangan komennya.

Terdapat juga netizen yang menyatakan tindakan Wan Nor Baizura seolah-olah menabur pasir di periuk nasinya sendiri

“Kak sedar tak benda kak buat tu tak betul? Kak ibarat tabur pasir ke periuk nasi sendiri… Selesai cara baik, cakap lembut-lembut. Be professional bukan terpekik terlolong seperti itu,” ujar seorang lagi netizen.

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *