“Saya Memang Tak Lar4t Dua Hari Lepas, Sekarang…,”- Alami Gej4la Dem4m Mel4mpau, Achey Pos1tif Cov1d-19

Selepas mengalami gejala dem4m teruk sejak beberapa hari yang lalu, pelawak, Achey memaklumkan dirinya kini telah disahkan positif wab4k Cov1d-19.

Menurut Achey atau nama sebenarnya, Mohd Nasir Hamzah, pada awalnya dia disyaki meng1dap dem4m d3nggi, namun setelah melakukan ujian pengesahan Real-Time Reverse Transcription-Polymerase (RT-PCR), ternyata keputusannya positif.

Bagaimanapun, Achey memaklumkan keadaannya kini telah pun beransur pulih dan lebih baik daripada hari-hari sebelumnya.

“Assalamualaikum ramai tanya, ramai mendoakan tapi saya memang tak larat dua hari lepas. Hari ini semakin baik.

“Terima kasih dan maaf jika saya menyvsahkan ramai orang. Termasuk kerja-kerja yang dah di lock tarikhnya,” tulis.

Dalam pada itu, Achey turut membuat permohonan maaf kerana terpaksa menangguhkan komitmen kerja buat sementara waktu.

Katanya lagi, dia juga berasa amat bersyukur kerana anak dan isterinya tidak dij4ngkiti w4bak yang sama

“Suspect d3nggi. Buat Cov1d-19 test, 5 kali test RTK (NEGATIVE). Sekali PCR (POSITIF)
PCR sbb dah ada simpt0m dem4m mel4mpau. Entah la macam-macam sekarang. Redha dan ikhtiar je.

“Bismillah. Tiara dan @anne_achey Alhamdulillah takda simpt0m dan negative.

“Kepada yang rasa-rasa ada jumpa dengan saya tu dah boleh check jugak yea. Maaf saya susahkan semua orang,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa risau selain turut mendoakan semoga Achey dapat kembali sembuh seperti sedia kala.

Semalam, isteri kepada Achey, Nor Hasanah Yahaya memaklumkan kesihatan suaminya dikhabarkan berada dalam keadaan kurang baik sejak beberapa hari yang lalu.

Menerusi perkongsian di laman Instagram Achey, Hasanah atau lebih mesra disapa Anne berharap agar semua pihak dapat memahami keadaan suaminya itu.

“Bagi dia rehat. Dia asyik fikir pasal kerja dan pasal orang. Diri dia tak fikir. Now dah s4kit, stop sekejap ye by,” tulisnya.

Anne juga turut berkongsi keadaan Achey ketika berada di rumah.

Apapun, kami di MH mendoakan semoga semuanya baik-baik sahaja buat Achey dan seluruh ahli keluarganya.

Sumber: MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *