‘Saya Ni Bukanlah Popular Sgt’ – Luahan Raja Azura Susulan Kjadian Itu Dan PeIik Kenapa Dia Jadi Sasaran

” Beberapa kali juga keadaan main tarik tali itu berlaku…”

Itu antara kata-kata pengacara dan pelakon, Raja Azura, 49, yang meluahkan rasa kcewa dan hairan mengapa dirinya menjadi sasaran pengg0dam sambil menganggap dirinya bukanlah seorang artis yang popular.

MaIah, kata Raja Azura, jumlah pengikutnya di Instagram juga tidak mencecah sejuta berbanding kalangan artis lain yang lebih popular.

” Baru-baru ini akaun saya telah dig0dam namun Alhamdulillah, akaun tersebut telah berjaya diperolehi semula.

” Empat hari lepas, kurang lebih 1.30 pagi, saya dengan bantuan beberapa rakan berusaha mendapatkan semula akaun yang dig0dam.

” Tetapi tak lama selepas kami dapat, pengg0dam itu cuba mengg0dam semula akaun saya itu. Beberapa kali juga keadaan main tarik tali itu berlaku.

” Tak tahulah kenapa. Saya ini bukanlah popular sangat.

” Ramai yang tak suka daripada suka sebenarnya saya ini. Saya punya pengikut pun tak cecah sejuta dan cuma ada kurang lebih 3OO,OOO macam itu,”katanya.

Raja Azura berkata demikian dalam satu hantaran yang dimuat naik di Instagram setelah berjaya memperolehi akaun tersebut kelmarin.

Menerusi hantaran yang sama, pengacara yang juga dikenali dengan panggilan Kak Engku itu juga berterima kasih kepada semua pihak termasuk peminat dan pengikut yang cuba membantu dirinya.

” Terima kasih kepada semua pengikut yang betul-betul sayangkan saya, yang cuba membantu.

” Terima kasih banyak-banyak kepada pengurus saya yang bersusah payah membantu sepanjang proses mendapatkan semula akaun ini,”katanya.

Dalam perkembangan terbaru, kata Raja Azura, dia meminta semua pengikut terutama rakan-rakan industri supaya memberi ruang untuknya memperbaiki beberapa masalah lain yang timbul gara-gara jenayah siber yang menimpa dirinya itu.

” Kerana kejadian tempoh hari, ada antaranya yang dah tak ikuti selain menyekat akaun saya di Instagram.

” Saya dapati, pengg0dam tersebut telah memadam semua akaun yang saya ikuti dan disinilah masalah itu berlaku.

” Saya akan cuba baiki masalah ini dari semasa ke semasa. Selain itu, ada ramai juga yang bertanya pada saya, macam mana nak dapatkan semula akaun yang telah dig0dam.

” Saya akan beritahu nanti menerusi akaun Youtube.

” Saya nak berpesan, jika ada antara kalian yang berdepan dengan masalah begini, terus buat laporan di Instagram. Minta tolong kawan-kawan dan pengguna media sosial untuk turut sama membuat laporan,” katanya.

Terdahulu, Raja Azura melahirkan rasa kecewa apabila akaun Instagramnya dig0dam individu tidak bertnggungjawab yang menggunapakai nama Rozyprevalx.

Tidak cuma itu, kata juri program realiti, The Masked Singer Malaysia musim 2 ini lagi, pengg0dam berkenaan juga tegar menawarkan untuk memulangkan semula akaun Instagram miliknya dengan mengenakan syarat bayaran sebanyak AS$200 (RM 837).

Raja Azura atau lebih dikenali dengan panggilan Kak Engku juga terpaksa membuka akaun Instagram baharu demi menguar-uarkan bahawa akaun lamanya, telah dig0dam individu tidak bertnggungjawab

” Bukannya ramai sangat pengikut saya. Biasa sahaja. Tetapi, saya sayangkan gambar-gambar, kenangan-kenangan dalam akaun itu.

“Bagi saya, Instagram adalah album saya. Album bersama anak-anak.

” Mungkin dia (individu yang mempunyai akses Instagram sekarang) beli akaun daripada hacker. Tolong hack balik perempuan ini, supaya dapat dit4ngkap, saya nak buat ‘report’ (laporan).

” Kalian, bantu report, supaya apa yang hacker b#doh ini buat pada saya, tidak berlaku kepada orang lain.

” Entah berapalah dia beli (akaun Instagram daripada ha.cker), bod#hlah kau ni,” katanya meluahkan rasa mrah dan kcewa dalam Instagram baharunya, Rajaazuraofficial.

Pemilik nama lengkap, Raja Azura Tengku Ahmad Tajudin itu turut mengakui mnangis mengenangkan Instagram lama yang menjadi tempat simpanan gambar-gambar penuh memori, terutama bersama anak-anak kini hilang begitu sahaja.

” Hati ini sedih Allah sahaja yang tahu. Menangis saya apabila melihat foto anak-anak saya membesar, hilang sekelip mata yang tidak ternilai harganya.

” Kenangan dan nyawa saya dir4mpas atas kekej4man manusia itu sendiri. Saya percaya followers akan datang kembali tetapi gambar anak-anak hilang, berkcai hati ini,” katanya.

Fakta menarik Raja Azura

Merupakan seorang pelakon, penyanyi, pengacara dan penyampai radio. Artis serba boleh dan ibu kepada tiga cahaya mata ini lahir di Pelabuhan Klang, Selangor pada 18 Ogos 1972.

Mungkin ramai dah tahu, bagi yang tidak tahu, Raja Azura sebenarnya mempunyai susur galur atau pertalian drah dengan kerabat diraja Perak.

Pada Mac 2001, Raja Azura berkahwin dengan Adzmin Osman iaitu anak bekas Menteri Besar Kedah, Tan Sri Osman Bin Haji Aroff.

Mereka mendapat 3 orang anak iaitu Megat Muhammad Raziq, Megat Luqman Hakim dan Puteri Mia Maizura.

Rumh tngga Raja Azura dan Adzmin bagaimanapun tidak berkekalan apabila disahkan bercrai pada tahun 2010.

Raja Azura tersenarai sebagai salah seorang penerima Anugerah Jenama Asia anjuran majalah antarabangsa Reader’s Digest menerusi kategori Penyampai Radio Paling Dipercayai 2 kali berturut-turut pada tahun 2016 dan 2020.

Disamping itu, Kak Engku pernah menjulang trofi Pengacara TV Wanita Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH sebanyak 2 kali manakala bagi trofi Pelakon TV Wanita Popular ABPBH pula sebanyak sekali.

Dikenali sebagai pelakon, pengacara serta penyampai radio popular, Raja Azura juga sebenarnya berbakat sebagai penyanyi.

‘Dan Bunga-Bunga Pun Berguguran’ merupakan album pertama Kak Engku yang memperkenalkan bakat nyanyian beliau dalam bidang seni suara yang diterbitkan sekitar 1997.

Sumber:utusan/ MuzikJalanan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *