“Akhirnya Terjawab…,”-Anak Elfira Loy Terima Rawɑtan Kerana Penyɑkit Ini

Selepas kerap mengal4mi dem4m serta gej4la b4tuk dan seles3ma, pelakon, Elfira Loy memaklumkan dirinya telah membawa anaknya, Muhamad Rayyan Khalaf untuk mendapatkan rawat4n di hospit4l.

Selepas menjal4ni beberapa pemeriksaan, Elfira memberitahu, pihak doktor mengesahkan anaknya itu telah mengalami j4ngkitan kvman di bahagian p4ru-p4ru atau pneum0nia.

“Akhirnya Terjawab…,”-Anak Elfira Loy Terima Rawɑtan Kerana Penyɑkit ini – Berita Hangat

Bagaimanapun, pihak doktor memaklumkan s1mptom yang dialami oleh anaknya itu hanyalah merupakan peny4kit bermusim yang keram kali menyer4ng kanak-kanak ketika ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

“Hari yang mommy nanti-nantikan, akhirnya terjawab after looooong on-off sick period. Today, mommy tergerak bawak jelah jumpa Dr walaupun macam seles3ma dan b4tuk je.

“So, we went to Andorra buat rtk , test clear baru buat xray. The result came in, with infections at both lungs.

“Ada phlegm pulak, Dr kata memang musim kids kena pnevmonia. Ward pun tengah penuh. So, since Rayyan tak dem4m, boleh balik monitor kat rumah je lepas dua kali Neb dekat emerg3ncy ward tadi. Hopefully akan terus sihatlah,” tulisnya.

Perkhabaran tersebut dikongsikan sendiri oleh pelakon drama, Di Sebalik Kasyaf itu menerusi hantaran terkini yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Elfira turut menjelaskan, sebelum ini, dia sudah pun terlebih dahulu membawa anaknya itu ke klinik, namum, pihak doktor di klinik tersebut dikatakan tidak dapat mengenal pasti mengenai punca sebenar peny4kit anaknya itu.

Lantaran itu, Elfira turut menyeru kepada para ibu untuk membawa anak-anak mereka berjumpa dengan beberapa doktor berbeza bagi mendapatkan khidmat nasihat.

“P/s: ni bukan first time kita pegi check up. Dah pegi hosp1tal and clinic pun baru -baru ni. Nasib baik Dr kat sini nak buat x-ray. So we found out lung infections.

“Kalau tak, memang macam flu dan cough je. Mommy memang ada trust issues lah dengan hosp1tal dan clinic mana nak pegi.

“So mommies , if you dont feel good about your babies , just keep trying and go to different places. Semoga cepat sembuh baby mommy,” kongsinya lagi.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan selebriti turut menzahirkan duka selian turut mendoakan semoga Rayyan dapat kembali sembuh.

“Get well soon Handsomeboyyy Rayyan.

“Allah sayang. Semoga sembuh Rayyan dear.

“Semoga Rayyan cepat sembuh. Aamiin Ya Mujib.

“Ya Allah El, semoga dipermudahkan dan cepat sembuh handsome boy,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Sekadar informasi, Elfira dan suaminya, Faris Khairol Anuar telah pun mendirikan rumah tangga mereka pada tanggal 1 Januari 2019.

Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini telah pun terlebih dahulu dikurniakan cahaya mata sulung yang bernama Muhammad Rayyan Khalaf pada Oktober 2019.

Elfira juga kini sedang menghitung hari bagi menantikan detik kelahiran cahaya mata keduanya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber: Instagram Elfira Loy

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: MH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *